3 Aralık 2009 Perşembe

PATATESLİ-SUCUKLU ÇÖREK


1 su bard. yoğurt
1 çay bard. sıvı yağ
1 yum. akı
1 paket kuru maya
aldığı kadar un ve ılık su
tuz
4-5 bardak kadar unun ortası havuz gibi açılır.unun üzerine tuz serpilir.havuzun ortasına maya,sıvı yağ,yoğurt ve aldığı kadar ılık su eklenir.orta sertlikte hamur elde edilir.Mayalanması için 30 dk. bekletilir.
İç Harcı :
1 soğan yemeklenir doğranır az sıvı yağda sotelenir.ince dilimlenmiş (yuvarlak olan sucuklar 4'e bölünür) sucuklar eklenir.3 adet orta boy haşlanmış minik küpler halde kesilmiş pataesler eklenir 1-2 dk. karıştırdıktan sonra ocaktan alınır,tuzu,karabiber ve pul biber eklenir.Soğutulur.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır.küçük servis tabağı büyüklüğünde sıvı yağ yardımı ile açılır.hamurun ucuna iç harç eklenir,rulo yapılır çörek şekli verilir.
Üzerine yum. sarısı sürülür.Çörek otu ve susam serpilir.
200* pişirilir.

Hiç yorum yok: