1 Mart 2010 Pazartesi

haşhaşlı,cevizli,pekmezli bol lezzetli Çörek


canım annemin hamarat ellerinden dökülen müthiş bir lezzet

Tarifi :
aldığı kadar un ,su,tuz,şeker ve maya ile hamur hazırlanır,dinlendirilir.istenilen büyüklükte bezelere ayrılır,sıvı yağ yardımı ile açılır,üzerine dövülmüş haşhaş,pekmez,sıvı yağ ve öğütülmüş ceviz karışımı yayılır rulo yapılarak çörek şekli verilir.bir süre daha tepside mayalandırılır.200* pişirilir.

***annem hamuru biraz daha büyük yaparak bütün hamuru kek kalıbna yerleştiriyor hem dilimlenmesi kolay oluyor hemde görünümü daha şık duruyor.

4 yorum:

"Zeynep" dedi ki...

Gülcüm nefis ötesi ve çok besleyici görünüyor, annem de haşhaşlısını yapar haşhaş bulduğunda ama pekmezle daha da güzel olur :)) Ellerine sağlık anneciğinin ...

GÜL dedi ki...

teşekkür ederim zeynepcim :)

Leyla dedi ki...

cörek nefis görunuyor sicak sicak cayin yaninda cok guzel gider.
ellerine saglik.
huzurlu bir pazar gecirmen dilegiyle...

GÜL dedi ki...

teşekkür ederim leyla :)