25 Ağustos 2010 Çarşamba

Sünger Tatlısı




Ramazan ayında hafif ve lezzetli bir tarif isteyenler için ideal bir tatlı çeşidi :))
Keki İçin :
3 yum. 1 su bardağı şeker ile çırpılır. 1 su bard. yoğurt ve rendelenmiş limon kabuğu eklenir,karıştırılır. 1 su bard un,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu ilave edilir çırpılır.Yağlanmış borcama dökülerek önceden ıstılmış 170* fırında kızarana kadar pişirilir.
Şerebeti için :
1,5 sb. şeker , 2,5 su bard. su ve 1 dilim limon eklenerek kaynadıktan 3 dak. sonra şerbetin altı kapatılır.
Soğuyan kekin üzerine ılınmış şerbet dökülür,şerbetini çekene kadar bekletilir.
Üzeri arzuya göre krem şanti yada mevsim meyveleri ile süslenir.

Hiç yorum yok: