pizza yaptığım hamurun ölçüsünü biraz artırarak yumuşacık nefis bir pide çıktı ortaya :)
1 bardak ılık süt,1 bardak ılık su, ½ bardak sıvı yağ, 2 paket kuru maya,tuz şeker ve aldığı kadar un ile ele yapışmayacak yuumşak bir hamur elde edilir.1 saat kadar mayalanması için bekletilir. hamur malzemesi 2 ye bölünür yağlanmış tepsiye 1-2 cm kalınlığında olacak şekilde elimile bastırarak inceltilir,üzerine yum. sarısı sürülür susam çörek otu serpilir. 15-20 dk. daha bu şekilde bekletilir. 200* fırında kızarana kadar pişirilir.
2 yorum:
Nefis görünüyo Gülcüm, ellerine sağlık :) Ramazan bitti ama illa ramazanda yapıcaz diye bişey yok dimi yaparız :))
teşekkür ederim canım,tabi ki adı ramazan pidesi ama her daim yapılıp yenir,5 çaylarında,pazar kahvaltılarında yumuşacık mis kokulu pide sıcak sıcak süper olur :)
Yorum Gönder