30 Haziran 2009 Salı

HALLEYLİ KURUYEMİŞLİ PARFE




2 poşet krem şanti, 2,5 sb. süt ile çırpılır. 5 adet halley minik küpler halinde kesilir,krem şantiye eklenir. Arzuya göre istenilen tüm kuru yemişler eklenir. Ben kuru üzüm,fındık,damla çikolata,ceviz,hindistan cevizi ekledim.Limon,portakal kabuğu rendesi,kuru kayısı vs.ilavesi de çok yakışıyor.tüm malzemeler iyice karıştırılır.tabanına streç film serilmiş kalıba dökülür,4-5 saat buzlukta bekletilir. hazır çikolata sos tarifinden ½ bardak eksik süt ile hazırlanır,soğutulur,servis aşamasında parfenin üzerine bir miktar dökülür.dilimledikten sonra da kalan sostan dilimlerin üzerine istenilen miktarda sos ialve edilir.

Hiç yorum yok: