Hamuru :
½ paket margarin
1 su bard. yoğurt
1 çay bard. sıvı yağ
1 yum (olmasa da olur)
1 çay bard. şeker
vanilya - ham. kabr. tozu
aldığı kadar un ile hamur elde edilir.
İç harcı :
4-5 adet elma rendelenir.
1 su bard. şeker ile suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve ceviz eklenir.
Hamurun üçte ikisi borcama yayılır.üzerine çatal ile delikler açılır.soğuyan iç harç üzerine yayılır.
kalan hamur isteğe göre şeritler halinde yada buzlukta sertleşene kadar dondrulduktan sonra üzerine rendelenerek şekil verilir. 180* pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpilir.
3 yorum:
Canım bu tarifini aldım yanlız forumda yoğurt için bir çay bardağı yazmışın burda 1 su bardağı demişsin.Hangisi doğru?Dikkatliyim demi bu arada?:)Eline sağlık...
1 çay bard. olacak şenaycım dikkat etmedim yanlış yazmışım :)
teşekkürler canım bende kaydettiğim tarifi düzelttim.yeni yılın ve bundan sonraki hayatın mutlu huzurlu geçsin dilerim...
Yorum Gönder