23 Haziran 2009 Salı

Çikolatalı Tart


dr. oetkerin tart hamuru ile keki pişirlir,çukur kısmına ince bir tabaka kayısı marmeladı (yada başka bir marmelat) sürülür. 1 paket sıcak kremanın içine bir paket (80gr lık) bitter çikolata ilave edilir karıştırılarak eritilir.ılındıktan sonra tartın üzerine dökülür. helezonik desen için ortadan başlayarak dairesel hareketler ile krema dökülür,kürdan ucu ile çizikler atılır.4-5 saat dolapta bekletilir.

*** kremayı ince olarak döktüm,çizgiler ince oldu,kalın olarak dökülürse daha güzel şekil alacaktır.birde dolaba kaldırırken biraz sallandı yamuldu şekli

2 yorum:

"Zeynep" dedi ki...

Gülcüm harika görünüyo şekil olarak ta hiç bozulmamış. Zaten krema ağır olur iyi ki ince yapmışsın ;)

GÜL dedi ki...

teşekkür ederim zeynep :))