30 Haziran 2009 Salı

PEYNİRLİ AÇMA PİZZASI







hamuru:
4 su b. un
1 paket kuru maya
1 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. tuz
1 yumurta
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
Alabildiği kadar ılık su
Ara katlar için:
2 çorba k. tereyağı
Üzeri için:
50 gr. kaşar peyniri
150 gr. beyaz peynir
3 domates
2 sivri biber
1 yumurta
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 pkaet kuru maya,1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırın.Unun ortasına havuz açın ve şçşne 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt ve 1 adet yumurta kırın.Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce sıvıları karıştırın ve daha unu da karıştırarak hamurumu iyiice yoğurun.Daha sonra açma pizzanın hamurunu bezelere bölün. Bezelerin üzerine 2 çorba kaşığı tereyğını paylaştırın.Daha sonra bezeleri elinizle ince olarak açın ve açtığınız hamuru sarıp rulo yapın ve elinizle hamuru bir ucudan kıvırıp yuvarlak hale getirin ve açmnın içi biraz çukru kalmalı.Fırın tepsisine açma pizzanın hamurlarını dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine beyaz peynir,kaşar peynir rendesi ilave edin.Üzerine biber dilimleri ve domates halkaları ilave edin.Açma pizzayı bir süre mayalandırın.Daha sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin

4 yorum:

NİL ÖZGÜNÜN ANNESİ dedi ki...

gülüm göbüşüm enfes görünüyorlar ellerine sağlıkkkkkk...

NİL ÖZGÜNÜN ANNESİ dedi ki...

enfesssssss

GÜL dedi ki...

teşekkür ederim sevgicim

ilmekattim dedi ki...

merhaba,
bu hamurdan kac tane kucuk pizza cikiyor?merak ettim.
ayrica tarif icin tesekkurler