21 Nisan 2010 Çarşamba

Muzlu-Portakallı Pasta







Evde hazırlanan pandispanya yada hazır pandispanya portakal reçelinin suyu ile ıslatılır.
2 bardak süt,2 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı nişasta,1 yumurta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.ocaktan alınca 1 paket vanilya 1 yemek kaş. marg. ilave edilir 1-2 dak.çırpılır. iyice soğutulur.kekin arasına sürülür.üzerine muz dilimleri ve portakal reçelinin taneleri dizilir. üzerine kekin diğer yarısı kapatılır.çikolatalı pasta kreması tarife göre hazırlanır.pastanın dış yüzeyinin tamamı kaplanır.üzeri istenilen şekilde süslenir.4-5 saat bekletilir.

2 yorum:

"Zeynep" dedi ki...

Ellerine sağlık Gülcüm, birşey merak ettim, neden arasına kullandığın kremayı üzerine de sürmedin? özel bir sebebi var mı?

GÜL dedi ki...

teşekkür ederim canım özel bir sebebi yok iki renkli olsun istedim :)