25 Nisan 2011 Pazartesi

KARAMEL KREMALI TİRAMİSU


















Malzemeler

• 2 katlı pasta tabanı
Krema malzemeleri;

•1 paket labne peyniri(250gr)
•1 su bardağı sut
•1 paket krem santi
•1 paket vanilya
•1-2 yemek kasigi seker


islatmak icin;

•1 yemek kasigi granul kahve
•1 su bardagi su
Karamelli krema;

•1 cay bardagi toz seker
•1 paket krema
Uzeri icin

•Kakao
Yapilisi:

1.Sut , kremsanti ,labne peyniri derin bir kaba koyun mikserle 10 dakika cirpin.
2.Karamelli kremayi hazirlamak icin toz sekeri genis bir kaba alin ve kisik ateste karistirarak eritin.
3.Karamel rengi aldiginda kremayi ekleyin, eriyinceye kadar karistirip, Ocaktan alin ve Sogumaya birakin. Soguduktan sonra yukarda hazirlanan kremaya ilave edip karistirin.


1.Kek tabanindan bir parcasini, granul kahveli su ile her yerini islatin.
2.Uzerine krema nin yarisini sivayin. Diger kek parcasini uzerine kapatin. Kahveli su ile islatip kalan kremayla uzerini kaplayin.. Pastanin uzerine kakao serpistirip uzerini susleyin. 1 gece buzdolabinda bekletip servis yapin.


Hiç yorum yok: