9 Şubat 2010 Salı

portakallı-muzlu rulo pasta




PORTAKALLI-MUZLU RULO PASTA
3 yumurta,3 kahve fincanı şeker,3 kahve fincanı un,1 tepeleme yem.kaşığı kakao,kabartma tozu,vanilya ile pandispanya keki hazırlanır.yağlı kağıt serilmiş tepside 170* pişirilir.
kreması : 1 yumurta sarısı,1 çay bard.şeker,2 su bard. süt,3 yemek kaşığı un ile muhallebi hazırlanır,ocaktan alınca 1 kaşık margarin ilave edilir,3-5 dakika çırpılır,soğumaya bırakılır.
ayrı bir kapta 1 çay bard. süt ile 1 paket krem şanti çırpılır,kremaya ilave edilir,portakal kabuğuı rendesi ilave edilir karıştırılır.
fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı gittikten sonra rulo yapılarak 5-10 dk. soğutulur.yapklı kağıdından sıyrılır. kek 2 portakalın suyu ile ıslatılır,krema sürülür,muz dilimleri dizlir rulo yapılır.dış kısmına da bolca krema sürülür,isteğe göre süslenir.

1 yorum:

Şenay dedi ki...

yumurtalı kemalar gerçekten de güzel oluyor.Benim bir elmalı tatlım var ama beyazı da ziyan olmasın bence.Ben mesela 750 gr süte 5 kaşık filan un koyup 1 bardak şeker 1 yumurta koyuyorum.Dediğin gibi sonrada margarin.O elmalı tatlı tarifimi bebk.comdan görmüşündür pratik ve güzel oluyor tavsye ederim bak istersen benden.Üstüne de çilek koymuştum çok janjanlı durmuştu resimde;)O Portakal süsleri portakal kabuğumu yoksa şekerlemesimi hazır gibi duruyor valla eline sağlık.:)Denicem.