25 Ağustos 2010 Çarşamba

Etli Pilav


arzu edilen miktarda kuş başı doğranmış etler su ile birlitke düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen etlerin suyu süzülür,suyunu (pilav için kullanacağız)
orta büyüklükteki çukurca bir tencerede yemeklik doğranmış soğan zeytin yağı vetereyağ karışımında sotelenir.jülyen doğranmış havuçlar eklenir ve yumuşayana kadar sotelenir.etler ilave edilir,bol karabiber,kekik,pul biber ve kararınca tuz ilave edilir,karıştırılır.üzerine 2 bardak yıkanmış suyu süzülmüş pirinç yayılır.3-3,5 bardak su yavaşca prinçlerin üzerine dökülür,kısık ateşte suyunu çekenekadar karıştırmadan pişirilir.5 dk. demlendirilir. geniş bir servis tabağına ters çevrilir.

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

GÜL dedi ki...

Teşekkür ederim.