25 Ağustos 2010 Çarşamba

Mantarlı beşamelli köfte çanakları


















Ramazan ayı içinde bulunduğumuz için her hafta sonum bir davetle geçiyor,yemekleri yapmak zor değil de menüyü oluşturmak biraz zorluyor daha doğrusu düşündürüyor,her davette misafirlerim farklı da olsa farklı yemekler yapmak istiyorum.

Araştırırken ,düşünürken biraz ordan biraz burdan fikir yürüterek bu tarifi uyguladım,sonuç mükemmel.Misafir için şık ve lezzetli bir yemek oldu.


Öncelikle normal köfte malzemeleri ile köftemiz hazırlanır ve çanak şekli verilir. 200* kızarana kadar pişirilir.


1 soğan yemeklik doğranır ve doğranmış mantarlar ilave edilir.az tuz ilavesi ile suyunu çekip yumuşayana kadar pişirilir.

köftelerin içleri bu harç ile doldurulur,üzerlerine beşamel sos paylaştırılır. en üste kaşar dilimleri eklenir. tepsinin tabanına salçalı su hazırlanır. kaşarlar eriyene kadar pişirilir.

son halini malesef iftar telaşından resimlemeyi unuttum,tekrar yaptığımda resimleyeceğim :))

Hiç yorum yok: