5 Ekim 2010 Salı

ÇİKOLATA BARDAĞINDA MEYVELİ PASTA

Malzemeler :

5 adet bardak için 200 gr bitter çikolata benmari usulü eritilir.Eriyen çikolatala kalın tabaka halinde plastik su bardakların her tarafına sürülür. Ben 1 yemek kaşığı dolusu (az gelirse ilave edilir) çikolatayı dibine dökerek yan yatırıp,evire çevire her yerine ulaşmasını sağladım,kaşık yardımıyla işlemi tamamladım.Çikolata ile kaplanan bardaklar buzluğa kaldırılır.iyice sertleşmesi sağlanır.
Çikolataların soğuma sırasında ister elde hazırlanan krema ister hazır crema yada crem ole kullanılabilir. Az krema kullanıldığı için ben muzlu crema ole kullandım. her bir bardak için çay bardağı ağzı büyüklüğünde 2şer parça keke ihtiyacımız olacak.
Sertleşen çikolata bardaklarının dibine kek parçaları yerleştirilir.üzerine krema eklenir,meyve parçaları ilave edilir.bir parça kek ile kapatılır ve tekrar krema sürülür. elinize nasıl kolay gelecek ise ister bardağız ağız kısmından makas yada bıçak yardımı ile çentik atarak bardağı yavaşca soyarak (ben bu şekilde biraz zorlandım) yada bardağın dip tarafından kesik atarak hava boşluğunu aldırıp daha sonra yavaş yavaş keserek soyarak (ben bu şekilde daha rahat çıkardım) bardaktan çikolataları çıkartabilirsiniz. Bardaktan çıkartma işlemini tamamladıktan sonra istediğinz şekilde süsleme yapabilirsiniz.

2 yorum:

"Zeynep" dedi ki...

Gülcüm harika görünüyorlar... Çikolata bardağını nasıl yaptın ? ben onları kahverengi plastik bardak sanmıştım çiko bardak olduğunu okuyunca şaşırdım süpermiş ama beni aşar :))Ellerine sağlık...

GÜL dedi ki...

zeynep sağol cnm...
tarifini yazma fırsatım olmamıştı,şimdi yazayım.
birbirinden güzel şeker hamurlu pastaların,süslemelerin ustası "sen" bu mu zor gelecek ???