25 Nisan 2011 Pazartesi

KEKLİ MUHALLEBİLİ TATLI




  1. Keki için : 2 yum,1 çb. şeker ile çırpılır.1çb. sıvı yağ,1 yem. kaş. kakao, 1pak. van,1 pak. kabr. tozu, 1su bard. un ilave edilirek çırpılır. Yağlanmış borcama dökülür. 180* pişirilir. (Kek hamuru ince olduğu için kısa sürede pişiyor) Kek... soğuduktan sonra 1 su bard.süt ile ıslatılır.

    Kreması : 4 sb. süt, 4 yk. tepeleme un, 1b. şeker,1 pak. van. ile muhallebi hazırlanır. piştikten 10 dk. sonra 1 pak. krema yada 1 poşet krem şanti eklenir. çırpılır. Soğuduktan sonra kekin üzerine yayılır. üzerine kakao serpilir,süslenir. mümkünse 1 gece beklerse çok daha lezzetli oluyor. *** ben sütü az gelir mi diye 1 bardaktan fazla döktüm biraz fazla geldi,ama ertesi güne iyice çekmiş kıvamday. 1 su bard. süt ile ıslatmak yeterli olacaktır
















2 yorum:

beylikdüzü dedi ki...

kekli muhallebili tatlı nefis görünüyor,elinize sağlık.

GÜL dedi ki...

teşekkür ederim