İÇLİ KÖFTE İç harç :
2 kuru soğan yemeklik doğranır az bir yağda sotelenir.300 gr kadar kıyma eklenir kavrulur,ince doğranmış yeşil biber de eklenir karıştırılır.1 yemek kaşığı varsa biber salçası yoksa domates salçası (ben antep tadı kullanıyorum biber+domates) eklenip biraz kavrulur.tuz ve baharatları ayarlanır (damak tadına göre bol acılı çok güzel oluyor ) iç harç çok hafif sulandırılır 1 kahve fincanı kadar.ocaktan alınca içine dövülmüş ceviz içi,arzuya göre de maydonoz eklenir.
dış harç :
1 su bardağı ince bulgur,2 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı sıcak su ile ıslanır,suyunu iyice çektikten sonra 1 yemek kaşığı salça,1 yumurta,1 rendelenmiş soğan,bol kimyon,tuz,karabiber,pulbiber ile iyice yoğurlur,katı bir kıvam olacağı için un ile hamur kıvamı ayarlanır.bazı tariflerde dış harcınada 2 kez çekilmiş kıyma koymuşlar ama ben koymadım. hamurdan istenilen büyüklükte parçalar kopartılır,yuvarlanır işaret parmağı yardımı ile çukur oluşturulur,iç harçtan koyulup kapatılır,eğer bu şekilde zorlanılırsa avuç içine hamur açılır iç harçtan malzeme koyulup poğaça yapar gibi katlanıp içli köfte şekli verilir yada yuvarlanır.hamur ele yapışırsa arada el ıslatılır. pişirme kısmı arzuya göre kızartılır yada haşlanır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder