14 Mayıs 2009 Perşembe

Muzlu sarma


tabanı için:

1 paket kakaolu bisküvi rondoda un haline getirilir,arzuya göre içine 1-2 yem. kaş. hind. cevizi eklenir,karıştırılır.fırın tepsisine yayılır.

kreması :

100 gr marg. eritilir.3 yemek kaşığı dolusu un eklenir,2-3 dakika kavrulur.3 su bard. süt,1 su bard. şeker eklenir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Ocaktan alınca 1 paket van. eklenir. 5 dk çırpılır,bisküvilerin üzerine tepsiyi kaplayacak şekilde yavaşça dökülür.üzeri streç filme kapatılır,1 gece dolapta bekletilir.

*** ruloyu rahat bir şekilde yapmak için 1 gün beklemesi önemli servis yapılacağı zaman istenilen büyüklükte karelere kesilir.üzerine ceviz yada çik. parçacıkları eklenebilir.dilimin büyüklüğüne göre muz kesilir,ucuna koyulur sarılır

Hiç yorum yok: