istenilen sayıda milföy iç harç olarak : tulum loru,beyaz peynir,maydanoz ve pul biber karışımı kullandım. patatesli,kıymalı vs. istenilen harç olur. kare olan milföyler buzluktan çıkarıldıktan sonra çözülmesi beklenir.yumuşayan hamur enine ve boyuna iki elimizle çekiştirerek biraz uzatılır (çok fazla olmayacak) normal boyutunun yarısı kadar.kenarlarının düz olmasına dikkat edilir,merdane ile de yapılabilinir. sağ ve sol kenarlarından karşılıklı eşit olacak şekilde 2-3 cm. uzunluğunda bıçak yardımı ile çizikler atılır,orta kısmına boydan boya iç harç eklenir.üst şeritlerden başlayarak bir sağdan,bir soldan şerit alınarak örgü yapılır.üzerine yum. sarısı sürülür. (yum. akını peynirli harcın içine ilave edebilirsiniz) önceden ısıtılmış 180* -200*C fırında kızarana kadar pişirilir. peynirli harç kullanacak olanlar tepsiye yağlı kağıt yada alim. folyo sermeli,çünkü peynirler örgü boşluklarından süzülüp eriyerek tepsiyi batırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder