14 Mayıs 2009 Perşembe

Patlıcanlı-Kıymalı Açma Börek




Patlıcanlı-Kıymalı açma börek İç malzemesi :
1 büyük soğan yemeklik doğranır.Yağda pemebeleşene kadar kavrulur.200 gr kıyma eklenir,kavrulur. 2 adet patlıcan mink külere kesilir,1 adet yeşil biber, 2 tane minik doğranmış domates ilave ederek patlıcanlar suyunu çekene kadar pişirilir.tuzu baharatı ayarlanır.soğumaya bırakılır.
hamuru :
1 paket oda sıcaklıpında margarin, ½ su bard. z.yağı,1 su bard. yoğurt,2 yumurta(1 sarısı üzeri için), 2 çay kaş.tuz,hamur kabartma tozu,ald. kadar un ile kulak memesi kıvamında az biraz sert olacak şekilde yoğurulur.10 dk dinlendirilir.Hamur 3 e bölünür.Her parça ½ cm kalınlığında açılır kenarları kare yada dikdörtgen olacak şekilde kesilir hamurun bir kısmına iç malzeme koyulur yayılır 2-3 kere rulo yapılır.dilimlere kesilir,tepsiye yerleştirilir.Farklı şekillerde de yapılabilir.Üzerine yum. sarısı sürülür.200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok: