½ kg. kıyma
1 çay bardağı pirinç suda önceden haşlanıp soğutulur.(lapa gibi olacak)
kıymanın yarısı doğranmış yada rendelenmiş soğanla kavrulur.
bir kaba; kalan kıyma,kavrulmuş kıyma,pirinç,1 yumurta,tuz karabiber,istenilen baharatlar,isteğe göre maydanoz eklenir yoğurulur.şekil verilir önce galeta ununa ardından çırpılmış yumurtaya bulanır kızartılır
Fırında Mantar :
Mantarlar limonlu suda yıkanır.sapları çıkartılır. üzerine bir kaç küçük parça tereyağ atılır.fırında sulanıp suyunu çekene kadar pişirilir.suyunu çekmeye yakın fırından alınır,mantarların çukur kısımlarına minik küpler halinde kaşar konur,tuz ve pul biber serpilir,kızarana kadar tekrar fırınlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder