1 büyük soğan rendelenir.Rendeleme esnasındaki suyunu süzüyorum ağır bir kokusu oluyor.Sonra 1 yumurta,250 gr kadar kıyma,tuz,karabiber,kimyon,pul biber,köfte baharatı,biraz sıvıyağ ile yoğuruyorum köftenin top şekli verilecek kıvamına göre göz kararı ince bulgur ekleyip tekrar yoğuruyorum.biraz yumuşak bırakıyorum çünkü bulgurlar içinde şimeye başlayınca köfte hamuru sertleşiyor ve yerken (nasıl ifade edeyim bilmiyorum bizde tıkıs derler)sert geliyor. Tepsiye biraz un serpiyorum yuvarladığım köfteleri koymak için. Tencerede biraz sıvı yağ biraz tereyağı eritilir.1 yemek kaşığı salçayı kavuruyorum. (tukaşın antep tadı salçası ayrı bir lezzet katıyor) İçine 1 tablet et suyu ekliyorum.bir miktar sıcak su ekleyip bir taşım kaydıktan sonra köfteleri içine atıyorum su az gelmişse üzerine geçecek kadar biraz daha ekliyorum,pişmeye bırakıyorum.
2 yorum:
Tatlım eline sağlık çok güzel olmuş.ben de çok sı yapıyorum bu köteden artık efe de yiyor çünkü.bu arada ben suyuna haşlanmış nohut ve kuru nane de ekliyorum azcık da limon sıktım mı amanin yeme de yanında yat oluyo:)
afiyet olsun yarasın efe paşaya :)
nohut,nane ve limon ilavelide süper olur kociş limonlu sevmiyor ben sıkayım kendime bir dahaki ne
Yorum Gönder