14 Mayıs 2009 Perşembe

Elmalı Mereng




4-5 adet elma rendelenir,1 su bardağına yakın şeker ile suyunu çekene kadar pişirilir.Borcamın tabanına yayılır.
Kreması :
3 yum. sarısı,4 yem. kaş. tepeleme un,1 lt. süt ve 1 paket van. ile pütürsüz muhallebi hazırlanır. elmaların üzerine dökülür. merengi : 3 yum akı,1 çay bard. şeker ile katılaşana kadar çırpılır,soğuyan kremanın üzerine yayılır.kaşık yardımı ile isteğe göre şekillendirilir. 200* önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. senelerdir yaptığım,hafif ve çok lezzetli bir tatlı

2 yorum:

tuba su dedi ki...

off bune böyle ellerine sağlık gülüm bloğun hayırlı uğurlu olsun.bundan böyle burdan takip ederim seni.çok öptüm canım

GÜL dedi ki...

Tuba,hoşgeldin.teşekkür ederim güzelim.