14 Mayıs 2009 Perşembe

İrmikli Lokum


Malzemeler

3 su bardağı süt

7 yemek kaşık irmik

8yemek kaşığı şeker

1 poşet krem şanti

isteğe bağlı hindistan cevizi,dövülmüş ceviz,fındık,yeşil fıstık

Yapılışı

Süt,irmik ve şekeri kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladığında bir iki dakika daha karıştırmaya devam edin ve altını kapatıp soğumaya bırakın.İyice soğuduğunda bir paket krem şantiyi ekleyip karışıma iyice yedirin.Daha sonra bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.Tüm hamur bitinceye kadar buna devam edin.Bir iki saat buzdolabında bekletip servis yapın.Afiyet olsun.

2 yorum:

Berna dedi ki...

süpper görünüyor!!! tunç'un doğumgünü menüsüne dahil ettim ivedilikle :))

GÜL dedi ki...

Bernacım,sağol güzelim evet d.günü menüsü için çok güzel bir tarif :))