12 Mayıs 2009 Salı

PATATES DİLİMLİ BÖREK


Malzemeler;

3 adet büyük boy haşlanmış patates
3 adet hazır yufka 3 yumurta
100 gr tereyağ(4 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
tuz,karabiber,pulbiber
Üzeri için:susam , çörekotu

Yapılışı:
Rendelenmiş patates, yoğurt, çırpılmış yumurta,tuz, eritilmiş tereyağ,sıvıyağ ve karabiber karıştırılır 3 eşit parçaya ayırın. Birinci yufkayı tezgaha serin üzerine patatesli karışımdan sürün, 2.yufkayı üzerine serin ve patatesli harçtan üzerine koyun ve 3. yufka için aynı işlemi tekrarlayın.Yufkaları bir kenarından dikkatlice sarıp rulo yapın.Kurumaması için streç filmle sarın.1 gece yada 4 saat buzdolabında bekletin.Pişireceğiniz zaman keskin bıçakla 2 parmak kalınlığında dilimleyin.Susam, çörekotu serpip 190 derecede nar gibi kızarana dek pişirin. Not: *Bu böreğin harcında yumurta olduğudan dilimlediğimiz yüzeyler üstte kaldığından yumurta sürülmüyor

2 yorum:

Sevil dedi ki...

eline sağlık gülcüm.ben de bu sabah yaptım evde yufkam vardı yapıp pişirmeden derin dondurucuya attım haftasonu kahvaltısına pişecek bakalım nasıl olacak:)

GÜL dedi ki...

seninde ellerine sağlık güzelim,afiyet olsun