12 Mayıs 2009 Salı




Çilekli Etimek Tatlısı

2 su bard. toz şeker orta ateşte tavada ara sıra karıştırarak eritilir.Şeker erirken kare borcama 1 paket tuzsuz etimek dizlir.Şeker tamamen eriyip kahverengileştikten sonra üzerine 2,5 su bard. kaynar su dökülür.(bu esnada suyu hızlı bir şekilde döküp üzerine kapak kapatılmalıdır,çünkü sıcak suyu gören şeker çok fokurduyor.)Su eklendiğinde biraz sertleşme yapıyor ama eriyene kadar ateşte tutulur.Etimeklerin üzerine dökülür.
Muhallebisi için :
3 yemek kaş. nişasta,3 su bardağı süt ile pişirilir.Etimeklerin üzerine dökülür.Soğuyan muhallebinin üzerine 1 su bard. süt ile çırpılmış krem şanti yayılır.Dolapta 1-2 saat beklettikten sonra,1/2 kg. çilek,2 yemek.kaş. pudra şekeri ile blendarda püre kıvamına getirilir.Tatlının üzerine dökülür.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: