11 Mayıs 2009 Pazartesi

DIZMANA











DIZMANA
Hamuru :
bu hamur öçlüsü ile büyük yuvarlak borcama tam denk geliyor. 1 su bardağının yarısı süt yarısı su olacak (ılık), ½ paket yaşma yada 1 paket kuru maya sulu süt karışımı ile eritilir. aldığı kadar un,2 çay kaş. tuz ile ele yapışmayacak bir hamur hazırlanır. 20-30 dk. dinlendirilir. hamur resimdeki gibi açılır.üzerine istenilen harç serilir. ben kıymalı patatesli yaptım.hamur kapatılır,üzerine un serpilir,1-2 cm. kalınlığında dilimlenir,borcama açık olan kısmı üstte kalacak şekilde dizlir,iki ucundan çimdik atılır.
hamur bittikten sonra bir kasede 1 çay bard. yoğur,1 kahve finc. sıvı yağ,2 yum. çırpılır,üzerine yayılır.kızarana kadar pişirlir.

Hiç yorum yok: