14 Mayıs 2009 Perşembe

Kırpık




malzemeler hamuru için :
1 çb. ılık süt,1 çb ılık su,1 paket maya (kuru maya yada yaş maya),2 tatlı kaş.şeker karışıtırılarak maya eritilir.1 çay bard. sıvı yağ,2 çay kaş. tuz,ald. kadar un ile sert olmayaca bir hamur hazırlanır. 30 dk. dinlendirilir.ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır,yuvarlanır tepsiye dizilir.30 dk. daha tepside mayalandırılır.üzerlerine yum. sarısı sürülür.önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
iç harcı
250 gr. tulum loru,200 gr. labne peyniri,1 yem kaş. mayonez iyice ezilir. poğaçalar hamburger ekmeği gibi ikiye kesilir,arasına peynir sürülür,ağzından biraz taşacak şekilde peynir bırakılır,doğranmış maydanoza bulanır.

Hiç yorum yok: