12 Mayıs 2009 Salı

Sadrazam Lokumu




Keki için :
4 tane yumurta 1 s.b.seker 1 k.tozu 1 su.b.+2 yem.kaş. un önce şeker ve yum. iyice çırpılır un ve kab. tozu ilave edilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. 170 derecede 10 dk. pişirilir.İlk sıcaklığı gittikten sonra 6 eşit parçaya bölünür.
Kreması :
2,5 s.b.süt 2.5 y.k un 1/2 s.b.seker 1 pak. van. tüm malzemeler muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.Kekten önce hazırlanmalı ve soğutulmalıdır. her bir parça kekin üzerine kremadan sürülür ve rulo yapılır.Süt dolu bir kase içine bu rulolar hemen batırılıp çıkartılır ardından bolca hindistan cevizine bulanır.4-5 saat mümkünse 1 gece dolapta dinlendikten sonra afiyetle yinir. isteğe göre rulo yaparken arasına muz,ceviz,fındık vs. eklenebilir

Sadrazam lokumunun kremasından 2 kupluk kaldı.İçine muz dilimledim küp küp.Üzerine hazır çikileta sosu döktüm

Hiç yorum yok: