14 Mayıs 2009 Perşembe

Fındıklı Kalburabastı


hamuru :
125 gr.margarin 1 çorba k.tereyağı Yarım çay b.zeytinyağı 1 çay b.yoğurt 2 çorba k.toz fındık Yarım limon 1 çay k.karbonat Aldığı kadar un

Şerbeti için:
3 su b.su 3 su b.toz şeker 1 dilim limon İlk olarak şerbetini hazırlayın. Tereyağı ve margarini karıştırma kabına alarak yumuşatın. Daha sonra üzerine toz fındık ve yoğurdu ekleyin. Karbonatın üzerine limonu sıkarak köpürtün. Karbonatı da karışıma ekleyin. Üzerine zeytinyağını da ekleyerek sıvıları karıştırın. Daha sonra alabildiği kadar un ile hamuru yoğurun. Daha sonra bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kalbur yardımı ile şekil verin. Fırın tepsisine dizerek 180 derecede pişirin. Pişen tatlınızı sıcakken ılık şerbet ile buluşturun. Üzerine aynı boyda bir tepsi kapatarak şerbetini çekmesini sağlayın

Hiç yorum yok: