14 Mayıs 2009 Perşembe

Vişneli Cheese Cake




Tabanı İçin:
100 gr erimiş ilk sıcaklığı gitmiş margarin
1,5 paket toz hale getirilmiş burçak bisküviye yedirilir.
İçine 1 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaş. tarçın ilavesi ile karıştırılır.Kelepçeli kalıba yayılır.Buzluğa konulur.
Kreması:
3 yumurta,1.5 su bard. şeker ile iyice köpürtülür.
2 paket labne peyniri,1 paket krema,250 gr. süzme yoğurt eklenip çırpılır.
2 yemek kaş. un ilave edilir karışıtırılır.Bisküvili tabanın üzerine dökülür.Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.(kalıp hafif oynatılır kenarlar sallanmıyor ortası hafif oynuyor ise pişmiş demektir.) Fırında 1 saat dinlendirdikten sonra çıkartılıp soğuması için bekletilir.
Vişne sosu :
Çekirdekleri ayıklanmış vişne taneleri dizilir.Bir kapta 1 yemek kaşığı nişasta,3 yem. kaş. şeker ve 1 su bard. vişne suyu ile jöle hazırlanır.Kıvamı koyu ise vişne suyu ile açılır.5 dk. ilk sıcaklığın geçmesi için bekletilir vişne tanelerinin üzerini kapatacak şekilde dökülür.
*** 1 gece dolapta bekletilir.

Hiç yorum yok: