14 Mayıs 2009 Perşembe

Gül Tatlısı




Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için
1/4'lük parçalara ayrılmış ceviz içi
Şerbeti İçin
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Yapılışı
Önce şerbet hazırlanır,ılınmaya bırakılır.
bütün hamur malzemeleri karıştırarak özlü bir hamur elde edin. Hamuru aşağı - yukarı 3mm kalınlığında açın. Çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların 3 tanesini arka arkaya dizin. En baştaki yuvarlağın 2 ucuna, 1/4'e ayrılmış cevizleri koyun.Hamuru cevizli taraftan başlayara rulo yapın ve ruloyu ortadan ikiye kesin.Tepsiye dizin.180* kızarana kadar pişirn.Sıcak kurabiye üstüne ılık şerbeti dökün,çekmesini bekleyin.

Hiç yorum yok: