14 Mayıs 2009 Perşembe

Fırın sütlaç ve normal sütlaç




1 çay bardağı pirinç önceden 15-20 dk ıslanır,sonra iyice yıkanır.üzerine geçecek kadar su ilavesi ile lapalaşana suyunu çekene kadar pişirilir,pirinç pişerken bir yandan 1lt. süt tencereye dökülür kaynamaya bırakılır,pişen pirinçler ilave edilir,5-10 dk kısık ateşte pirinçlerle pişmeye bırakılır.1 su bard şeker eklenir. 1 kasede 1 yum. sarısı,1 yem. kaşığı nişasta,1 paket vanilya biraz su yada süt ilave ile terbiyesi hazırlanır. kaynayan sütten 1-2 kepçe alınır yumurtalı karışıma azar azar ilave edilerek alıştırılır. daha sonra bu karışım süte azar azar ilave edilir,şeker oranı damak tadına göre artırabilinir.5 dk. kaynatıldıktan sonra kaselere boşaltılır.tepsinin tabanı yarıya kadar su ile kaplanır.kaseler konulur. fırının ızgara kısmında üzeri kızarana kadar bekletilir.gözümüzün sürekli fırında olması lazım ızgara kısmında olduğu için anında kızarıyor. ızagara ayarı yoksa en yüksek derecede kızarana kadar bekletilir. arzuya göre süt kaynama aşamasındayken damla sakızı eklenir.

Hiç yorum yok: