12 Mayıs 2009 Salı

ZEYTİNLİ AÇMA




Tarifi:
2 sb. ılık süt,1 paket toz maya,2 yk. şeker ile eritilir.1 sb. sıvı yağ,2 yum akı (sarısı üzerine),2 tatlı kaş. tuz aldığı kadar un ile ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur.1-2 saat mayalanması için dinlendirilir. Arzu edilen büyüklükte hamurdan parçalar koparılır.Avuç içi kadar açılır,biraz margarin sürülür.Hamur kapatılır tekrar açılır.Üzerine dilimlenmiş zeytin eklenir.Rulo yapılır.Her iki uçtan ters yöne doğru bükülür,iki ucu birleştirilir.30 dk kadar tepside mayalandırılır.Üzerine yum. sarısı ve susam sürülür.200 derece de pişirilir.

Hiç yorum yok: