12 Mayıs 2009 Salı

EKLER PASTA


Tarifi :

Önce muhallebisi hazırlanır

Muhallebi için:

1 çay bard. şeker,3 y.kaşığı un,2 yumurta,1/2 lt. süt,50 gr margarin,vanilya muhallebil kıvamına getirilir.Soğumaya bırakılır.(ben ılındıktan sonra içine 1 muz ezip ilave ettim,tadı daha bi güzel oldu.)

Hamuru: 75 gr margarin eritilir.1,5 s.bard + 1/2 su bard. süt eklenir kaynadıktan sonra 1 su bardağı un ilave edilerek iyice karıştırılır.Ocaktan alınan hamur ılındıktan sonra 4 adet yumurta teker teker kırlıp çırpılarak hamura yedirilir.Yağlanmış tepsiye hamurlar kaşık yada krem şanti torbası yardımı ile şekil verilip dizilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Ilındıktan sonra ekler boylamasına yanlardan kesilir içine krema doldurulur.

Üzerine benmari usülü eritilmiş çikolata ve margarin karışımı dökülür.(margarin yerine krema yada süt ilede kıvamın akıcı olması sağlanır.) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: