12 Mayıs 2009 Salı

Peynirli Poğaça


Poğaça


100 gr erimiş ılınmış margarin (konulmayabilinir) 1 çay bard. yoğurt 1 çay bard. zeytin yağı 1 yum. akı (sarısı üzerine) 2 tatlı kaş. tuz 1 tatlı kaşığı şeker gevrek olması için 1/4 limon suyu (arzuya göre sirke) 1 kabr. tozu (dr oetkerin yeni çıkan mahlepli kabr. tozunu kullandım çok memnun kaldım) Ald. kadar un (kulak memesi kıvamında) tüm malzemeler karıştırılır.10 dk kadar hamur dinlendirilir. istenilen büyüklükte parçalar koparılır avuç içinde açılır,İçine istenilen malzemeler eklenip kapatılır.Tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı,isteğe göre susam,çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derece kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: