12 Mayıs 2009 Salı

Mantarlı Tavuk Sote


1 kg tavuk (ızgara tava-kalça şiş olanından alıyorum tavuğun o bölgesi daha lezzetli geliyor bana) küp şekilde doğranır.Tavada yağ eklemeden sulanıp suyunu çekene kadar pişirilir.Suyunu çekip hafif kızarmaya başladığında sıvı yağ eklenir.1-2 dk sotelenir.Üzerine 2 adet piyazlık yada yemeklik doğranmış soğan eklenir 2-3 dk. karışıtırılır.Dilimlenmiş kırmızı biber ve yeşil biber eklenir.Ayrı bir tavada dilimlenmiş mantarlar (ben hazır dilimlenmiş paketlerden aldım) tavada suyunu çekip hafif yumuşayana kadar pişirilir.Bunun sebebi tavuğun içine çiğden ilave ettiğimde daha da sulandırıp karartmaması için biraz soteledikten sonra 3 adet minik doğranmış domates ilave edilir.2-3 dk karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir.Tuz,karabiber,pul biber,kimyon,kekik eklenir.Bir miktar su ile 15-20 dk pişirilir.İsteğe göre fırın kabına alınır.Üzerine kaşar rendesi eklenir.Kaşarlar kzıarana kadar fırında tutulur afiyet olsun

Hiç yorum yok: