14 Mayıs 2009 Perşembe

Elmalı Marmelat Güzeli


kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serilir.tabanının her yerini kaplayacak şekilde ince ince dilimlenmiş elmalar dizilir.üzerine bolca tarçın serpilir,üzerine kuru üzüm,fındık yada ceviz kırığı serpilir.

Kek hamuru:

4yumurta,4 kahve fincanı şeker ile çırpılır.4 kahve fincanı un,hamur kabr. tozu ve vanilya ilave edilir,karıştırılır. elmaların üzerine dökülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkarttıktan 10 dk sonra elmalı kısım üstte kalacak şekilde kalıptan çıkartılır.20 dk kadar soğuduktan sonra üzerine bolca kayısı marmelatı (yada istenilen başka bir marmelat) sürülür.Marmelat kendini biraz çektikten sonra üzerine hindistan cevizi serpilir.

Hiç yorum yok: